256file.com


Игри
Графички дизајн на софтвер
Развојни алатки
Комунални услуги и оперативни системи
Софтвер за безбедност
Бизнис Софтвер
Видео Софтвер
Забава Софтвер
Комуникации
Продуктивноста на софтвер
Почетна програмска опрема
Вмрежување Софтвер
MP3 и аудио софтвер
Прелистувачи
Скринсејвери и позадини
Едукативен софтвер
Возачите
Интернет Софтвер
iTunes и iPod Софтвер
Дигитален фото програмска опрема
Десктоп Додатоци
Патуваат
Блог за преземање
Карактеристики
Downloads
Едукативен софтвер > Математика програмска опрема

ODEcalc 6.10

Опис: Решавање обични диференцијални равенки со границата или услови почетна вредност.
Верзија: 6.10
Платформа: Windows
Оперативен систем: Windows XP/Vista/7/8/10
Издавач: Optimal Designs Enterprise
Дозволата: Бесплатно
Цена: Бесплатно
Барања: VB6 Runtime
Големина на датотеката: 3.82 mb.
Име на датотека: odecalc-install.exe
Пуштање: 18.07.2015 20:05
Преземете, 3.82 mb.

Runge (32-bit) - Solve differential equations on your PC. Runge (64-bit) - Solve differential equations on your PC. SolveDiffEq - Solve differential equations and evaluate definite integrals of your choosing. Differential Equation - Solve homogeneous differential equations symbolically, input and output in symbolic format. NGSolve - Solve heat flow equations, Maxwell equations, and solid mechanical problems. Geometry Quiz - Challenge your mind and try to solve all equations. Easy Equation Solver - Solve various types of mathematical equations. ForcePlot Portable - Plot and solve mathematical equations. ForcePlot - Plot and solve mathematical equations.


Contacts