256file.com
Едукативен софтвер

Игри
Графички дизајн на софтвер
Развојни алатки
Комунални услуги и оперативни системи
Софтвер за безбедност
Бизнис Софтвер
Видео Софтвер
Забава Софтвер
Комуникации
Продуктивноста на софтвер
Почетна програмска опрема
Вмрежување Софтвер
MP3 и аудио софтвер
Прелистувачи
Скринсејвери и позадини
Едукативен софтвер
Возачите
Интернет Софтвер
iTunes и iPod Софтвер
Дигитален фото програмска опрема
Десктоп Додатоци
Патуваат
Блог за преземање
Карактеристики
Downloads
Едукативен софтвер

Математика програмска опрема

CalculationLaboratory 1.2.2.1182 Вршат математички пресметки со користење на скрипти.
OpalCalc 1.75 Врши пресметки со природен јазик и поддршка мулти-линија.
Kalkules 1.9.6.25 Вршење на разни математички операции со вашиот компјутер.
STIPlotDigitizer 1.0 Екстракт нумеричките податоци од парцели се наоѓаат во извештаи и публикации.
ODEcalc 6.10 Решавање обични диференцијални равенки со границата или услови почетна вредност.
fx-Calc 4.6.0.0 Се дефинира, се визуелизира, и се пресметува математички функции.
Grapheme 1.2 Визуелизира и да се анализира големи збирки на податоци.
Universal Math Solver 10.0.3.2
CalcMatr 1.2 Врши пресметки со матрици од цели броеви и фракции.
Tides 5.3 build 361 Плима и тековната програма предвидување
Math-o-mir 1.92 Пишуваат и уредуваат математички равенки така лесно, како со молив и хартија.
Rand Model Designer 7.1 Создаде објектно-ориентирани модели на континуирана, дискретни и хибридни системи ориентирана на UML парадигма.
Algebra Tile Factris 1.3 Изгради совршен правоаголник од падот на плочки.
AcaStat Win 9.0.4 Анализирање на податоци дали тоа сами влезат, користете една табела, или одржување на базата на податоци.
StatCalc Win 8.1.3 Направи статистика пресметки на вашиот PC.
Graphmatica 2.4 Обезбеди моќен равенка плотер со нумерички и калкулус карактеристики.
Scilab 5.5.2 Вршење нумеричка пресметка, симулација, контрола, и оптимизација.
Area Volume and Weight Calculator 1.1 Пресмета површина, волумен, и тежина за редовни форми.
Maths Exercises 2.0 Им помогне на вашите деца да ги подобрат своите математички вештини.
Negotiate with Parents 2.30 Помогнете им на децата вежбаат математика и да добијат награда од нивните родители.

372 програми во оваа категорија / 19 страници.
1 2 3 4 ... 19


Contacts