256file.com
Едукативен софтвер

Игри
Графички дизајн на софтвер
Развојни алатки
Комунални услуги и оперативни системи
Софтвер за безбедност
Бизнис Софтвер
Видео Софтвер
Забава Софтвер
Комуникации
Продуктивноста на софтвер
Почетна програмска опрема
Вмрежување Софтвер
MP3 и аудио софтвер
Прелистувачи
Скринсејвери и позадини
Едукативен софтвер
Возачите
Интернет Софтвер
iTunes и iPod Софтвер
Дигитален фото програмска опрема
Десктоп Додатоци
Патуваат
Блог за преземање
Карактеристики
Downloads
Едукативен софтвер

Наука Софтвер

Xplotter 4.8 Креирање и уредување на научни графикони.
Giswater 1.1.223 Се создаде и да се симулираат водоводи, канализациони системи, мрежи за одвод, и реки ГИС интерфејс.
Gravity Nu 2.07 Визуелизира гравитационата сила ефекти помеѓу N објекти.
Contour3DMS 1.5.8 Заплетот вежба дупка / примерок мапи и контура мапи.
CrossSectionMS 1.6.9 Мапи дупка / примерок заговор вежба и пресеци.
Field Tools 1.9.9 Добиете сет на алатки за вашиот геолошки теренска работа.
Logplotms 1.8.16 Заплетот вежба дупка / примерок мапи и вежба логови.
Winrock 8.8.12 Заплетот IUGS Огнен дијаграми класификација.
Im2graph 0.73 Конвертирате графикон сликите и снимките на броеви.
Earthquake 3D 2.91 Набљудуваат светот земјотрес активност на предење 3D Земјата.
The Laminator 3.7 Анализира ламинат композитни плочи според теоријата класичната ламинат плоча.
PhysPro Fluid Properties 1.0.0 Проценуваат течност физички и хемиски својства и мешавина својства.
Archiva 7.6.2.5 Управуваат со референци со помош на интегриран обработка на тезата.
CurveFItter ExcelAddIn 1.0.0.1 Изведување на нелинеарните најмалку квадратни регресивна анализа во MS Excel.
CMol 1.2 Врши пресметки со хемиско соединение формули.
I-Doser Free for Windows 5.3 Синхронизирате Вашите мозочни бранови за да се постигне одредена расположение или искуство.
EZ Data Logger 4.5.9 Пријавете се на податоци од стекнување на податоци, инструментација, контролори, податоци дрвосечачи, и далечински I / O модули.
WorldWide Telescope 5.2.9 Прикажи ги истите слики кои научниците на НАСА користат за нивното истражување на вашиот десктоп.
Counterledge 3.1.0.1110 Измери, чување, обработка, и споделување на детални описи на компонирање тенки анализа секција.
Hardledge 1.6.5.1310 Чување и управување со информации петрографски на Огнен и метаморфни карпи.

352 програми во оваа категорија / 18 страници.
1 2 3 4 ... 18


Contacts