256file.com
Едукативен софтвер

Јазик Софтвер
Генеалогија Софтвер
Математика програмска опрема
Мапа на софтвер
Верски програмска опрема
Алатки за учење
Наука Софтвер
Здравје и Фитнес програмска опрема
Други
Референца програмска опрема
Е-книга за слободен софтвер
книги
Студент алатки
Ликовни уметности програмска опрема

Едукативен софтвер

Winrock 8.8.12 Заплетот IUGS Огнен дијаграми класификација.
Teacher Gradebook for Filemaker Pro 3.0.15 Следење на успехот на учениците во централизиран и автоматизиран gradebook.
Grade Synergy 1.0 Се движат од речиси сите оценки табела за речиси било каков градус книга со неколку клучни потези.
Im2graph 0.73 Конвертирате графикон сликите и снимките на броеви.
Act Like a Success Think Like a Success Ebook 1.0 Прочитате е-книга на откривање на вашиот подарок и богатство вашиот живот.
STIPlotDigitizer 1.0 Екстракт нумеричките податоци од парцели се наоѓаат во извештаи и публикации.
Earthquake 3D 2.91 Набљудуваат светот земјотрес активност на предење 3D Земјата.
Straight Talk No Chaser 1.0 Прочитате е-книга за тоа како да се најде, да ги задржи и да се разбереме еден човек.
Solfeggio Maestro 7.0 Научете како да читаат музика и игра Solfege преку помогната пракса.
ODEcalc 6.10 Решавање обични диференцијални равенки со границата или услови почетна вредност.
Visual Family Tree Maker 2.47 Изгради и да ги објавуваат на вашето семејство дрво.
The Laminator 3.7 Анализира ламинат композитни плочи според теоријата класичната ламинат плоча.
Musician's Practice Edge 1.0.201.0 Пракса музиката со вашиот образовни видеа и аудио фајлови со помош на специјално дизајнирани медиа плеер.
fx-Calc 4.6.0.0 Се дефинира, се визуелизира, и се пресметува математички функции.
Fractals 1.01 Генерираат Манделброт и Јулија фрактал комплети.
Move 2D 7.0 Учат проектилот движење во две димензии, под различни gravities.
Enochian: A True And Faithful Relation Of What Passed For Many Years 2.0.114
PhysPro Fluid Properties 1.0.0 Проценуваат течност физички и хемиски својства и мешавина својства.
UTM Coordinate Converter 1.0.1 Конвертирате помеѓу различни географски координатни системи.
Coniuno 2.2 Научат глагол коњугации за соодветната обука за јазик.

3063 програми во оваа категорија / 154 страници.
1 2 3 4 5 ... 154


Contacts